Carxofes


carxofes calendari de temporada, propietats i beneficis
        vitamines de les carxofesfibra de la carxofaminerals de la carxofa          rendiment per hectàrea de les carxofes  3,1 Kg/m²
calendari de temporada de les carxofes

 DESCRIPCIÓ 

La carxofa és un arbust perenne. Té unes grans fulles que es troben dividides en grans segments i amb escasses espines, a diferència del seu parent, el card. Aquestes fulles de la carxofa són de color verd clar en el feix, mentre que el revers es troba cobert per unes petites fibres que li donen un aspecte més clar i pàl·lid.

 PROPIETATS 

La planta destaca pel seu alt contingut en aigua, seguida d'hidrats de carboni, el nutrient més abundant, en forma d'inulina i fibra. Entre les vitamines destaca la presència de B1, E i B3. El mineral més abundant és el potassi, si bé es pot considerar a la carxofa com una de les hortalisses de major contingut en magnesi, fòsfor i calci i amb quantitats mitjanes de sodi.

 COM CONSERVAR-LES A CASA 

La carxofa és un producte molt perible que no pot emmagatzemar-se durant llargs períodes. Amb temperatures entre 0-1 °C  es conserven entre 15 i 30 dies. Es recomana guardar-les dins el calaix de les verdures de la nevera.

AFEGIR A LA CISTELLA