Enciam fulla roure


Enciam fulla roure. Del camp a la taula
        2,6 Kg/m²
calendari de temporada de l'enciam fulla de roure

 DESCRIPCIÓ 

L'enciam de fulla de roure, es caracteritza per les seves fulles ovalades, semblants a les d'un roure, d'aquí el seu nom. Les fulles són de color verd clar amb el centre tirant a blanc. Ofereix una textura tendra poc cruixent, a més d'un sabor delicat i dolç. És cultiva des de la tardor fins la primavera.

 PROPIETATS 

L'enciam de fulla de roure és principalment aigua (95%), i per això aporta poques calories, hidrats de carboni i greixos. Té una quantitat important de fibra. Les fulles més externes de l'enciam són les que concentren més quantitat de vitamines i minerals. També aporta potassi, que és necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal. A més, el potassi col·labora en l'equilibri d'aigua dins i fora de les cèl·lules.

 COM CONSERVAR-LO A CASA 

Per conservar l’enciam de fulla de roure en perfectes condicions convé que de seguida que el rebem a casa fem el següent:

  • Arranquem les fulles de la tija, les netegem una a una i les eixuguem sobre uns paper de cuina o bé amb la centrifugadora d’enciam.
  • El guardem ben tancat a la nevera i separat dels altres aliments. D'aquesta manera se’ns conservarà quasi el doble de dies que sense fer-ho.

 

AFEGIR A LA CISTELLA