Taronges


calendari de temporada, propietats i beneficis de les taronges
  vitamines de la taronjafibra de les taronges minerals de la taronja         rendiment per hectàrea de les taronges 3,1 Kg/m²
Calendari productes de temporada-taronges

 DESCRIPCIÓ 

La taronja és la fruita cítrica del taronger, amb dues subespècies principals: el taronger dolç i l'agre. El taronger és un arbre d'una alçada compresa entre 3 i 10 metres, de tija lleugerament espinosa, de fulla perenne i flor blanca i molt aromàtica.

 PROPIETATS 

Les propietats d'aquest sucós regal de l'hivern tenen molt a veure amb la seva vitamina C: proporciona tota la vitamina C que es necessita al dia. Aquest nutrient és essencial per a la resistència a les infeccions i augmenta l'absorció del ferro, el calci i el fòsfor. Però la vitamina C no és l'únic component interessant. La fibra confereix a la taronja propietats digestives i els flavonoides col·laboren amb les vitamines en el reforç del sistema immunitari.

 COM CONSERVAR-LES A CASA 

Les taronges, netes i seques es poden conservar a temperatura ambient en un lloc fresc, sec i ventilat. Es recomana guarda-les al calaix de les fruites sense bossa, ja que en recipients tancats, ja sigui dins o fora de la nevera, s'escurça la seva vida útil.

 

AFEGIR A LA CISTELLA