Preguntes freqüents

Quines són les despeses d’enviament?

Farmily inclou de manera totalment gratuïta el transport en comandes superiors a 25€ a la ciutat de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Per a comandes a Barcelona i l’Hospitalet inferiors a 25€ s’ha de pagar un suplement d’1,99€/comanda en concepte d’enviament.
Per entregues a fora de la ciutat de Barcelona, la tarifa és de 2,75€/comanda (si la comanda és superior a 25€) o 3,99€/comanda (si la comanda és inferior a 25€).

Com puc pagar la meva comanda?

El pagament de les compres s’ha d’efectuar mitjançant targeta bancària o Paypal. Les targetes bancàries acceptades són: Visa i MasterCard. Tots els pagaments realitzats a través d’aquesta web es realitzaran en euros independentment del mètode de pagament utilitzat durant el procés de compra.

Quan rebo la meva comanda?

Farmily reparteix les comandes tots els DILLUNS, DIMECRES i DIVENDRES entre 17h i 21:30h ja que com que necessitem collir els productes que et servirem, necessitem un temps prudent per poder preparar-te la comanda.

A quines zones geogràfiques envieu comandes?

Lliurem les fruites i verdures a domicili a tota la ciutat de Barcelona i algunes ciutats del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. El repartiment es fa en furgonetes els dilluns, dimecres i divendres a la tarda.

Què faig si algun producte no m’arriba en bon estat?

Envia’ns un missatge per whatsapp  al 623.36.15.41 o per correu electrònic a farmilyapp@gmail.com i t’oferirem una solució.

Es pot reservar producte, com per exemple calçots per temporada?

Treballem amb productes de temporada i proximitat. No cal reservar, sempre que estiguin els productes disponibles a la web, podran ser comprats i entregats.

Cada setmana canvieu productes?

El producte que oferim és producte de temporada, de tal manera que depenent de la temporada trobareu uns productes o uns altres a preus diferents. Tanmateix, si oferim productes destacats, us ho farem saber per les nostres xarxes socials i sortirà al butlletí de la comanda.

Quan feu referència a productes de KM0, d’on provenen?

Nosaltres treballem només amb agricultors de Catalunya (Baix Llobregat, Vallés Occidental i Maresme, etc..) Majoritàriament els productes són collits el mateix dia que arriben a casa dels nostres clients, així podreu apreciar la qualitat del producte senzillament al tacte i l’olor, no hi ha res com un producte fresc.

Doneu una ullada als agricultors que treballen amb nosaltres: AGRICULTORS

Tots els productes tenen certificació ecològica?

No sempre. Quan els productes ecològics no compleixen els nostres estàndards de qualitat (bé perquè el punt de maduració no és l’adequat, o el sabor no és bo…) els substituïm per uns altres d’agricultura tradicional.

Comptem amb una xarxa d’agricultors amics de tot el país que ens ajuden a tenir una oferta variada. La fruita i verdura que servim es produeix exclusivament a Catalunya. Gràcies a ells podem dir que oferim el millor de cada hort. Són agricultors que comparteixen els nostres criteris de qualitat i conreen amb mètodes naturals d’agricultura ecològica o tradicional.

Són més cars els productes ecològics?

Sí. Els productes que moltes vegades trobes més barats al súper estan pensats per créixer ràpid i en grans quantitats, utilitzant diversos tipus de fertilitzants.

Els productes que entreguem es cullen en el punt òptim de maduració i no s’emmagatzemen durant setmanes en cambres frigorífiques. Utilitzem mètodes tradicionals i respectem els cicles naturals per impulsar la protecció i millora del medi ambient, dels recursos naturals, de la diversitat genètica i de la conservació del sòl i del paisatge.

Vols col·laborar amb nosaltres?

Si ets agricultor i conrees productes ecològics i de qualitat, i t’agradaria col·laborar amb nosaltres, pots enviar-nos un email a farmilyapp@gmail.com.