Focaccia de tomàquets cherry

Focaccia de tomàquets cherry

INGREDIENTS

1 grapat d’olives negres
200g de farina
140ml d’aigua
6g de llevat fresc
AOVE
½ culleradeta de sal
Romaní
Alfàbrega

PREPARACIÓ

Tots els productes de Farmily són saludables, de proximitat i estan cultivats de manera tradicional però és convenient començar qualsevol recepta netejant la sorra que poden tenir.

 1 En un bol barreja la farina i la sal. Dissol el llevat fresc en aigua tèbia i afegeix-la al bol. Barreja-ho tot bé i amassa-ho a sobre del marbre. Afegeix 3 cullerades d’AOVE i segueix amassant 2 minuts més fins a formar una bola. Deixa-la reposar al bol untada amb AOVE i tapada amb un drap o paper film fins que tingui el doble de volum.

 2 Talla els tomàquets cherry i posa’ls en un bol amb una mica de sal, alfàbrega, romaní i 3 o 4 cullerades d’AOVE. Així es marinaran.

 3 Posa la massa a sobre d’una safata pel forn i estira-la bé fins que tingui forma de coca. Fes petits forats a la massa amb els dits i posa a cada foradet un tomàquet cherry de manera que la part de pell quedi cap amunt. Posa també les olives. Pinta la coca amb AOVE i amb les herbes que han sobrat al marinar els tomàquets.

 4 Deixa-ho reposar durant 45 minuts i cou-ho al forn a 200ºC durant 30 minuts fins que la superfície tingui un color torrat. Treu la focaccia del forn i esquitxa una mica d’aigua per la superfície. Espera uns minuts abans de menjar-te-la i ja està!

 

 

Bon profit! 🍆 🍅 🥬

Open chat