Xucrut

Xucrut

INGREDIENTS

Sal gruixuda
Pots de vidre amb tapa

PREPARACIÓ

Tots els productes de Farmily són saludables, de proximitat i estan cultivats de manera tradicional però és convenient començar qualsevol recepta netejant la sorra que poden tenir.

 1 Esterilitza els pots de vidre i les seves tapes en una olla amb aigua bullent durant 15 minuts. Deixa que s’eixuguin de manera natural i, un cop secs, posa’ls cap per avall a sobre d’un drap net.

 2 Neteja la col i retira’n les fulles exteriors. És important que la pesis per calcular bé la quantitat de sal gruixuda que necessitaràs, ja que haurà de ser el 2% del pes de la col. Per exemple, si la col pesa 1,2kg, necessitaràs 24g de sal.

 3 Talla la col en tires ben fines i posa-la en un bol gran. Afegeix la sal i amassa la col suaument per repartir-la. Deixa-la reposar durant 6 hores perquè deixi anar els seus fluids.

 4 Si la col no ha quedat coberta del seu propi líquid, afegeix aigua bullida i refredada fins a cobrir. Posa-hi alguna cosa de pes perquè la col quedi submergida. Per exemple, un plat i un morter. Tapa-ho amb un drap i deixa-ho fermentar en un lloc fresc i sec durant un parell de setmanes com a mínim. 

 5 Al cap de dues setmanes, la xucrut ja està llesta! Es pot consumir immediatament o es pot guardar durant mesos en els pots de vidre a la nevera.

 

Bon profit! 🍆 🍅 🥬

Open chat